Hvorfor Zilas ikke ser sin far

Godnat og sov godt – whats the fuss about?!

Jeg ved ikke om i kan fornemme det, men det har været nogle VILDE dage, det eksploderede fuldstændig tirsdag, hvor vi var i samtlige medier landet over.

Til dem der ikke ved det, så handler det om at jeg og en masse andre er med i en gruppe på Facebook, oprettet med det formål at købe og destruerer bogen “Godnat og sov godt!”. Egentlig er det ikke noget nyt det her med at fjerne bogen, men for nogle måneder siden så den skønne Line sit snit til at oprette gruppen, så vi kunne hjælpe hinanden. Jeg har nemlig ikke oprettet gruppen, jeg har været med fra start af, og er senere hen blevet admin.

Grunden til at den her bog er så forfærdelig, er at den opfordre forældre til at lade deres børn græde i op til 22 minutter bag en lukket dør, hvor man ikke må gøre følgende:

Ydermere så beskriver den hvordan børn kaster op i ren og skær trods, under den her process, at børn simpelthen kaster op for at få mor eller far til at reagere:

Og bogen anbefales at bruge ned til babyer på 12 uger!

Jeg tænker ikke det er svært at fornemme hvad der er galt her, og jeg er som udgangspunkt enig i at den almene dansker sagtens ville kunne forstå at et barn ikke kaster op i trods, og det ikke er okay at lade sit barn græde sig selv i søvn i 22 minutter, uden at reagerer. MEN der findes også dem der er autoritære, og tror på hvad de læser og der findes også dem der kommer fra andre sociale lag med et helt andet verdenssyn, også findes der de trætte os udkørte forældre som ikke kan klare mere, og nærmest vil gøre ALT.

Og det er derfor at bogen den skal væk, det handler ikke om at lade forældre finde sin vej, og gøre sig nogle erfaringer, når det er barnet der er prøveklud, for metoden cry-it-out kan være utrolig skadelig, og der kan man altså bare ikke gå på kompromis. Og ja hvad fanden ved ekspert Luna og alle de andre høns “og haner (for ja der er også et stort antal mænd der bakker op her) om det her, forskningen er tvetydig siger nogen, og jeg har jo ingen faglig uddannelse, til at bakke min påstand op. I gruppen er vi heldigvis en lang række forskellige fagpersoner som bakker os op, i den her potentielle skadelighed. Ydermere så er der en lang række studier som bakker op om det her:

HER, HER, HER, HER, HER OG HER

Og det er bare en brøkdel af det. Men hvad med den positive forskning, et eksempel er at en lang række af de positive forskningsresultater der foreligger, er lavet af fagpersoner der har økonomisk interesse i bogen og metoden, det har den seje Camilla skrevet bachelor projekt om, som er beskrevet i Ammemafiaens indlæg her

Men aller vigtigst så LIGEGYLDIGT hvad man vælger at tro på, så vend den om, ville du lade din kæreste græde bag en lukket dør i 22 minutter, uden at reagerer? Børn er også mennesker.

De sidste dage har været ekstremt vilde, det startede med en deltagelse i radioprogrammet shitstorm, en artikel i tv2’s netavis også tog det ellers bare fart, tirsdag var vi i samtlige nyheder landet over, det var så vildt! Vi blev først kendt på at brænde bøger, det var det der fik os i medierne, men lad mig understrege, vi går ikke ind for bogafbrænding, men det var det ene ord der fik os frem i lyset, havde vi ikke snakket om det, så tager medierne ikke interesseret sig for os, og vi har ikke blevet hørt.

Det har hele vejen igennem været en hårfin grænse, for rigtig mange har følt sig stødt og ramt, og sådan er det bare med de her forældre debatter, den kan ramme nogen. Men som jeg også har understreget så mange gange, så handler det om at det er nye tider, vi er blevet klogere, der var også en gang hvor alle sad og røg med deres børn på skødet, men vi peger jo heller ikke fingre af dem, for de vidste ikke bedre på givne tidspunkt. Jeg selv er blevet høvlet ned fra højre og venstre, jeg far fået ufattelig mange grumme kommentarer, folk der har ændret syn på mig, men det er sku det værd, for det er børnenes tarv vi agerer ud fra, bare der er et barn der undgår det her, et forældrepar der bliver oplyst, jamen så er det det hele værd. Jeg tror på at man er den bedste forældre man kan være, jeg tror ikke på nogen bevidst vil potentielt skade deres børn, men lad os nu sammen komme væk fra den her metode, lad det være fortid og gå en ny tid i møde!

Det var lidt om hvad alt det her handler om, Gyldendal har taget bogen op til revurdering ved deres fageksperter og vi krydser fingre for at det bliver med et positivt udfald! Tak til alle der har støttet, bare tak ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor Zilas ikke ser sin far