Om lorte karakter og uvisse fremtids drømme!

Ammebillede midt i stuen?!!

Inde i min stue der hænger et KÆMPE maleri over min sofa, et ammemaleri! Billedet i sig selv er så smukt og har en mega stor betydning for mig, men folk har mega tralvt, travlt med at ytre sig om de ikke forstår behovet for at have det hængende i stuen..

Og så er vi her igen, fordi det er amning, så føler man sig i en position til at kommenterer og ytre sig, var det et af Svend Dalgaards værker der hang der, så havde jeg intet hørt for det, jo.. Måske at det ikke var deres stil, men mit behov ville aldrig blive negligeret på den måde og helt ærligt, er det ikke mit hjem?

Men lad mig fortælle en historie, amning har en kæmpe stor betydning for mig (WAUW DET HAVDE I IKKE GÆTTET) , billedet som maleriet er malet efter, fik jeg taget under min graviditet da jeg ventede Zilas, billedet fik jeg taget for at forevige et øjeblik, for at forevige min personlige kamp. .

Folk tror bare det her amning er mega fedt og nemt, at det er mit behov, at jeg gør det for at spille op. Folk aner ikke hvad det indebærer, men jeg kan fortælle at amme gennem en graviditet, det er ikke sjovt. En graviditet f.eks. den byder på konstant smertefulde amninger, fordi brystvorterne er påvirket at hormonerne, vi kender alle den ømhed. Men når man så samtidig skal amme, ja.. Det gør ondt fra start til slut! Man når simpelthen et punkt hvor man bare acceptere smerten, den bliver ved!, Derudover så er man et vrag ødelagt af hormoner, det byder på ammeaversioner, som kort fortalt kan være sådan en desperat følelse af “jeg skal bare stoppe med at amme NU! “, mens man har lyst til at flå barnet febrilsk væk fra brystet, en følelse der kommer ud i det blå, mega ubehagelig, og slet ikke til at være i! Mælken forsvinder, og pludselig har man et barn der måske vil amme, KONSTANT fordi der reelt er tomt, men behovet for tryghed og nærvær stadig er der. Alt dette kombineret med overstående og med den mavesyre du får når du ligger ned og ammer, og det at du ikke kan klø dig når graviditets kløen tager overhånd, fordi du ligger og ammer, og du så bare har lyst til at skrige.. Ja listen er lang, men prøv bare at forstil dig det, det er IKKE sjovt.

Hvorfor holdte jeg ved, når alt i min krop skreg jeg skulle stoppe? Jo for at imødekomme mine børns behov, jeg så ingen grund til at fratage dem noget der havde stor betydning for dem, lige op til en af de største omvæltninger i deres liv, nemlig at blive storebrødre, et valg jeg havde truffet og ikke dem. . Ved at bibeholde amningen, kunne jeg undgå at være “fanget” i amning af lillebror, de kunne være med, de kunne føle min tilstedeværende, jalousien ville mindskes, og den dårlige samvittighed ligeså..

Udover alt det praktiske så er det billede blevet et symbol, et symbol af alle de gange jeg har været i medierne, det symboliserer alt det lort jeg er blevet udsat for, lige fra trusler om kommunen, til verbale angreb, at jeg  til tider har haft, hvad der føles som hele verdenen imod mig, og alligevel har jeg holdt fast for mine børns skyld, jeg har gjort det for dem og ikke for omverdenen, de har kommet før alt andet.

Billedet er af min kamp, det er af mig og mine børn og derudover er der en fantastisk normaliserings proces i det, alle der kommer i mit hjem vil blive konfronteret med amning, langtidsamning, det vil skabe en dialog, og det er et skridt på vejen, det her med amme malerier, er en skøn måde at nå ud til folk på.

Så kan man snakke om det er en smule crazy, nødret, what ever, at have hængende midt i stuen, men helt ærligt det er jo lige mig, er der nogen der skal have et amme maleri 90×120 format hængende i stuen, så er det sku da Luna! Og helt ærligt man skal sku indrette sit hjem som man har det godt med, og ikke efter hvad andre synes, det er jo trods alt en selv der skal bo der ??

Tak til Ammehjørnet for at lave et fantastisk stykke arbejde og ikke mindst for at bidrage til normaliseringen af amning med de smukkeste malerier, bare tak!

2 kommentarer

 • Jette

  Jeg har stor respekt for, at du har holdt amningen ud for dine børns skyld igennem en hel graviditet! Selv har jeg også besluttet mig, at mit barn skal ammes indtil han selv siger fra. Han er snart to år nu. Jeg kender alt til folks kritik. Har ikke fået andet end kritik og råd om at stoppe. Problemet er, at min søn er kommet ud i en plejefamilie, og nu bliver jeg tvunget til at stoppe. Jeg mener ikke, det er til mit barns bedste midt i denne voldsomme ændring, der sker i hans liv lige nu, men det ser ud til, at kommunen tager chancen for at kontrollere mig nu, hvor de kan. Sådan føles det i hvert fald.
  Personligt synes jeg, amning er smukt. Det er et mega flot billede, du har fået lavet og hængt op! Ville ønske, det var normalt her i samfundet og at man respekterede os, der ammer længere end hvad normen er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Uanset om man er til langtidsamning eller ej, så er det simpelthen sådan et smukt maleri. Og jeg forstår godt, at du er stolt, og gerne vil stå ved din bedrift ved at sætte dine børns behov foran dine i så prækær situation, amning under graviditet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om lorte karakter og uvisse fremtids drømme!