I dag skulle have været en lorte dag!

Skide mennesker!

Jeg ved ikke hvad der er med mennesker og deres evne til at se udover egen næse, eller mangel på samme.. Det er som om der kun er EN virkelighed, og det er ens egen, og det giver jo også god nok mening, for man kan ikke se verdenen på andre måder end den man selv gør, det er umuligt, men man kunne jo prøve at huske på at vi netop er forskellige.

Eksempel, jeg skrev et indlæg om at jeg om aftenen følte mig ensom, straks haglede det ned med kommentarer om flere der elskede stilheden om aftenen, og at der jo måtte være noget galt med mig fordi jeg følte som jeg gjorde.. okay så! Så fordi de her personer ikke følte det samme som mig, så var det mig der måtte være noget galt med? Det kunne ikke tænkes at vores situationer var forskellige? Det kunne ikke tænkes at vi er 2 forskellige mennesker, med forskellig tilgang til vores dagligdag? Det kunne ikke tænkes at vi havde været kærester med 2 forskellige mænd, og havde haft 2 forskellige forhold? Eller er der noget jeg ikke ved.

Et andet eksempel er hele det her med børn, hvordan at folk altid ved det hele fordi de har børn. Den anden dag udledte en diskussion sig på en indtørret bussemand, jeg var en dårlig mor, fordi mit barn havde en indtørret bussemand i et nyhedsindslag, først antog jeg at kvinden ikke havde børn, men okay.. hun havde 1 barn.. så fordi hun har 1 barn, så er hun ekspert, så ved hun hvordan det er muligt at tørre snot af på 3 børn hele tiden, uden der nogensinde forekommer en skide indtørret bussemand, kunne det tænke vores livssituation var forskellige, at hun ALDRIG har været enlig mor til 3 små børn, at hun aldrig har været mor til MINE børn? Og om hun så havde haft 10 børn, så havde det i og for sig været ligemeget, for faktorerne ville aldrig blive de samme, måske hun havde givet flaske, måske hun havde en mand, måske der var et større aldersspænd mellem børnene, og måske og kun måske kunne det tænkes at vi var 2 forskellige personer, der ikke ser verdenen ens?

Og sådan fortsætter det, dem der er eksperter på mit brud, mener jeg skulle lære at gå på kompromis, dem der ved alt om min amning, dem der mener mine børn er uopdragne, se det nu forfanden i et større perspektiv.

Og det er ikke kun mig, det er med alt og alle, hele vores tilgang til at tro at vores opfattelse af verdenen, vores tilgang til vores børn er den eneste rigtige, kig på modparten, har du været kærester med hendes mand? Har du hendes værdier? Er i vokset op i samme miljø? Har du født hendes børn? Haft det samme fødselsforløb? Har du gået bare 1 meter i hendes sko? Hvis ikke så stop, stop med at vid det hele, vi ser ikke verden ens fordi vi ikke er ens, og det er okay! Hvis alle var som dig eller mig, så ville verdenen blive et utroligt kedeligt sted, giv nu plads til alle og i stedet for at dømme, så prøv måske at forstå, om ikke andet for at være et godt forbillede, for ønsker vi ikke alle at vores børn bliver rummelige og glade mennesker? mennesker der giver plads til alle, og mennesker der ikke bliver dømt? Ved at dømme andre ud fra ens egen virkelighedsopfattelse, er man jo netop med til at normalisere den her grimme adfærd, og skaber grobund for ens børn i en nær fremtid kan blive ramt.

Så hvad med at vi alle bare støttede hinanden eller levede efter udtrykket: “har du ikke noget pænt at sige, skal du holde din mund”, det er nok for meget for langt, men det er okay at drømme?

Skriv en kommentar

 • Stine

  Mine børn h har aldrig indtørrede bussemænd!
  De spiser dem i stedet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • lunamunk

   Hahahahahaha jeg dør! Det må jeg lære drengene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dag skulle have været en lorte dag!