Skide mennesker!

Jeg håber mine børn vælger konformationen fra!

Uh uh.. jeg læste lige en yderst spændende debat og måtte fare til tasterne, typisk mig!

Debatten er hele den her konfirmation vs  nonfirmation, der bliver sat spørgsmålstegn ved hvorfor nogle giver deres børn en fest selvom de vælger kirken fra, altså en nonfirmation, en stor del er enig, ingen kirke – ingen fest.

Herhjemme der får mine børn altså en ekstra stor fest hvis de vælger kirken fra (sat på spidsen ikke 😉 ) for helt ærligt hvad er meningen med konfirmationsritualet? Jeg er med på at der er tale om en tradition, noget vi har gjort siden vi overgik til den protestantiske kirke i forskellige udgaver i tidernes løb, det er en kristen begivenhed der er blevet en del af vores samfund det er så fint! Men det der overordnet sker er at der er nogle forældre der pådutter deres børn at stå og erklære deres kærlighed til gud, uden de reelt tror på det (Læs at et fåtal af unge tror selvfølgelig på gud, men det er ikke normen) dette kun med et formål, at få en fest.. så går det smukke og traditionsrige ligesom af det, når det kun bliver gjort i et materialistisk øjemed.

Jeg vil da langt hellere at mine børn er tro mod sig selv, at de ikke har lyst til at bekræfte deres tro på noget de slet ikke tror på, end at jeg har lyst til at straffe dem for en tradition, der kun er pålagt den her materialistiske betydning, men måske det bare er mig. Det korte af det lange er at jeg støtter mine børn, de skal ikke føle et pres og de får en KÆMPE fest ligegyldigt hvad!

Jeg selv var i tidernes morgen (2007) ikke døbt og jeg blev faktisk døbt få måneder før jeg skulle konfirmeres, jeg var lovet en kæmpe fest ligegyldigt hvad jeg valgte, men jeg følte mig presset til at følge strømmen og ville ikke stikke ud, så jeg lod mig konfirmere, dengang var det nemlig ikke normalt med nonfirmationer på samme plan som det er nu. Jeg ville nok ønske at jeg havde været tro mod mig selv i stedet for at føle mig presset og derfor er det også vigtigt at støtte mine drenge i de valg de nu tager, og de skal ikke straffes for?

Skriv en kommentar

 • Karina

  Her hjemme har mor ( mig ) bestemt at uanset om mine børn vil kornfirmes eller ikk så kilder vi fest eller hvad de nu vil. Samt vi tager ud og rejser.
  Min ældste er 18 og han ville gerne kornfirmeres så det blev han men stor fest og en lækker ferie til Tyrkiet.
  Den mellemste på 15 ville ikke kornfirmeres og ville heller ikke holde fest. Han ville meget heller på Bakken.
  Og selv om jeg fortalte ham at hvis han ville holde fest var det okay vi skulle nok tage på Bakken alligevel. ( lyder næsten som om at vi aldrig tager nogen steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skide mennesker!