Om deltagelsen i De unge mødre

Få styr på curling!

En påstand jeg møder rigtig meget og en påstand som jeg er så træt af, det er at jeg er en curling mor. Påstanden kommer på baggrund af min tilgang til mine børn, min opdragelsesmetode, at jeg opdrager blidt, samsover og bærer mine børn.

Curling er blevet det nye sort! Hver gang en mor eller far ikke agerer som normen tilskriver sig, så kaster folk om sig med udtrykket uden noget begreb om hvad fanden det betyder! Så lad og lige slå fast hvad curling egentlig er for en størrese.. Kigger man i ordbogen står der følgende:

“forældre der overbeskytter og servicerer deres barn uden at stille krav”

Godt så, derudover så kommer udtrykket af sporten curling, hvor man fejer foran en sten, så den kommer lettere fremad på isen.

Det vil sige at man er en curlingforældre, hvis man letter tingene for sine børn, fjerner en hver forhindring (kan i se billedet af dem der fejer foran stenen) det gør man som forældre uden at forvente noget eller stille krav. Et par eksempeler, man er curling forældre hvis man søger arbejde på ens børns vegne uden de deltager eller hvis man laver deres lektier for dem for at de skal fremstå bedre. Man fjerner konfrontationen med omverdenen, gør arbejdet for dem, uden nogen krav, man curler dem.

Lad mig derfor understrege, man er IKKE curling forældre når man imødekommer ens barns basale behov for tryghed og nærvær, man er ikke curling forældre fordi man ikke tror på skæld ud og fordi man har en anerkendende tilgang til sine børn, vidste i at børn spejler sig i os? Og ved at anerkende dem, så lærer de også at anerkende andre, det er i min verden det stikmodsatte af curling, men det er jo som man ser det..

Alfa omega er her at folk bliver nød til at stoppe, stoppe med at kaste om sig med et udtryk de ikke en gang forstår bare fordi det lyder godt og smart.. For det er det der er med ordet, det er moderne, vi hører det alle steder, curling be everywhere og alle vil være med, men når man ikke kender betydningen, så bliver det altså bare for dumt.

Jeg synes faktisk det er curling at kalde andre for curlere ?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om deltagelsen i De unge mødre